Biologische etherische oliën. Haal de pure geuren van de natuur in huis met etherische of essentiële oliën. Wandel (in je gedachten) door een bos, een weide in de lente of een kleurig bloemenveld en vang de frisse geuren op op van mandarijn, pepermunt of ceder. Of heb je liever warmere geuren als lavendel of roos.

Biologische etherische olie

SoloBioMooi heeft met het merk Balm Balm de allerhoogste kwaliteit etherische olie in huis gehaald. Het spreekt voor zich dat deze olietjes van biologische kwaliteit zijn. bekijk hier het volledige assortiment. Wat is jouw favoriete etherische olie?

Wat is essentiële olie?

Essentiële of Etherische olie is 100% natuurlijke en pure olie dat uit planten, bomen en bloemen wordt geëxtraheerd door middel stoomdestilatie. Deze oliën zijn dus altijd VEGAN.  Zo’n beetje alles van de plant kan worden gebruikt mits het, natuurlijk, een geur draagt: bloemen, schors, zaden etc. De geuren die op deze manier zijn verkregen zijn dus 100% natuurlijk, de roos die je ruikt komt dan ook daadwerkelijk van de roos. Dit in tegenstelling tot de meeste parfumoliën, die nagenoeg altijd synthetisch zijn.

Shop direct alle essentiële oliën
Aleppo Olijf zepen
biologische essentiele olien

Biologische essentiële of etherische olie, hoe te gebruiken?

Deze producten gaan veel verder dan alleen geur. Deze bijzondere etherische oliën kunnen onze mentale veerkracht, onze stemmingen en emoties positief beïnvloeden. Zo kan lavendel je bijvoorbeeld helpen om in slaap te vallen en de tegenhanger citrus helpt je bij een ‘frisse start’ van de dag. Er zijn een aantal verschillende manieren om onze etherische oliën te ervaren. Geen van de manieren is beter of effectiever dan de andere, het gaat er veel meer om wat jouw het meeste aanspreekt 🙂

1. Je mengt etherische olie door massageolie

Maak je massage effectiever door een paar druppels essentiële olie door de natuurlijk massageolie te mengen. Bepaald het doel van de massage en kies de juiste olie. Gebruik (bijvoorbeeld) bij stijve spieren 15 druppels pepermunt olie op 100ml massageolie

2. Je mengt essentiële olie door je huidverzorging

Boost je eigen gezichtsverzorging (of lichaamsverzorging). Pak je favoriete (biologische) huidverzorging en meng een paar (niet te veel) druppels van je favoriete essentiële olie erdoorheen. let op dat mengen kan, maar dat je nooit etherische olie onverdund op je huid gebruikt. Daar is het vaak te sterk voor. Het is belangrijk te realiseren dat essentiële oliën veel voordelen bieden, maar het kan ook een ingredient zijn waar je gevoelig voor kunt zijn.

3. Essentiële olie als parfum.

Als je (over) gevoelig bent voor synthetische parfumstoffen kun je biologische essentiële of etherische oliën gebruiken als natuurlijk alternatief. Meng een paar druppels van je favoriete geur door je huidolie en/of bodylotion en voila!

4. Heerlijk badderen met … (vul je geur zelf in)

Een ontspannen bad, je sluit je ogen en genieten van je favoriete geur! Hoe klinkt dat? Zeer eenvoudig te realiseren: voeg een paar druppels van je olie naar keuze toe aan je warme bad en klaar is Kees. je kunt ook meerdere soorten etherische olie gebruiken, zo creëer je je eigen mix.

5. Inhaleren

het inhaleren (ofwel: ruiken) van de pure essentiële olie kan een positief effect hebben op je stemming of gemoedstoestand. Let weer op dat deze oliën zeer geconcentreerd zijn. Met een flesje in je tas kun je overal van de heerlijke geur genieten.

6. Essentiële oliën verdampen.

Verkouden? Gebruik een paar druppels (bv eucalyptus) in een kom heel water en gebruik het om te stomen. De geur helpt je veel vrijer te ademen.

7. Biologische essentiële en etherische oliën verbranden

Vul je aromabrander met een laagje water vermengt met een paar druppels etherische olie en plaats er een waxinelichtje onder. Let op dat het water verdampt dus vul het op tijd bij 🙂

8. Etherische olie verdampen in een diffuser

Wie wil dat niet: zuivere lucht met een heerlijke geur. Een diffuser verspreidt een hele fijne nevel met een subtiel aanwezige geur. Tegelijkertijd bevochtigt zo’n diffuser ook de kamer. Geen vieze luchtjes meer maar een heerlijke geur.

Biologische essentiele olie
Biologische essentiele olie
Biologische essentiele olie
Biologische essentiele olie
Biologische essentiele olie
Biologische essentiele olie
Vegan etherische olie
Vegan etherische olie
Vegan etherische olie
Vegan etherische olie
Biologische essentiele olie
Biologische essentiele olie
Biologische essentiele olie
Biologische essentiele olie

Groothandel Biologische essentiële of etherische olie.

Heb je een winkel, webwinkel, ben je (aroma)therapeut? Onze partner Yaviva is dé groothandel Biologische make-up, natuurlijke cosmetica en ECO huidverzorging … en ja, ook biologische etherische oliën :-). Yaviva is exclusief distributeur en importeur van deze Balm Balm essentiële oliën. Heb je interesse om deze producten op te nemen? Klik hier om je in te schrijven als nieuwe klant bij Yaviva. Klik hier voor meer achtergrond over deze producten. En klik hier om direct naar de zakelijke webshop te gaan (log in, of schijf je in als zakelijke klant om prijzen te zien)

Yaviva is exclusief distributeur van maar liefst 30 merken biologisch gecertificeerde cosmetica merken. Alle producten zijn in de showroom te ruiken, beleven, voleen etc.

biologische essentiele olien
ECO essentiële oliën zakelijk inkopen?