Dierproefvrije cosmetica. Steeds meer mensen raken zich bewust van het feit dat er nog steeds dieren zijn die moeten lijden zodat wij er beter uit zien! Maar dit kan toch eigenlijk niet? Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor dierproeven en het is duidelijk dat wij, als consument, onze stem in dit verhaal kunnen laten gelden door enkel nog proefdiervrije cosmetica te kopen.

Dierproefvrije cosmetica, wat betekent dat?

De term dierproefvrij op een cosmetica-product geeft aan dat het product tijdens de ontwikkeling ervan niet op dieren wordt getest. Ook het eindproduct en de afzonderlijke ingrediënten die in dit product gebruikt zijn, zijn niet op dieren getest.

Maar alle merken in Nederland zijn toch proefdiervrije cosmetica?

Dit is helaas niet waar. Dierproeven zijn in Nederland volgens de wet verboden, maar in Nederland worden wel degelijk merken en producten verkocht die in het buitenland wel op dieren zijn getest. Andersom is het natuurlijk ook mogelijk; er zijn merken die in Nederland ontwikkeld worden zonder dierproeven, maar die op een gegeven moment ook in het buitenland verkocht worden. Landen als China hebben als wetgeving dat zij juist geen merken verkopen die niet eerst op dieren zijn getest. je kunt dus zeggen dat alle merken die in China verkocht worden automatisch op dieren getest zijn.

shop cosmetica 100% proefdiervrij
huidtype - welk huidtype heb jij?

Wat hebben de termen ‘vegan’ en ‘dierproefvrije csoemtics’ met elkaar te maken?

Termen die op bepaalde vlakken dicht bij elkaar liggen, maar die niet hetzelfde betekenen. Alle vegan cosmetica is dierproefvrij, maar niet alle dierproefvrije cosmetica is vegan. Vegan wil namelijk zeggen dat de producten vrij van zijn dierlijke ingrediënten. Niet elk product dat niet op dieren getest is, is echter vrij van dierlijke ingrediënten.

Waar vind ik dierproefvrije cosmetica?

Als jij het ook onacceptabel vind dat dieren moeten lijden voor ons welzijn, kun je er eenvoudig voor kiezen om over te stappen op dierproefvrije cosmetica. Het wordt tegenwoordig steeds makkelijk om meerdere van dit soort dierproefvrije merken bij elkaar te vinden. In de webshop SoloBioMooi bijvoorbeeld zijn alle merken dierproefvrij. Een deel van de collectie is ook vegan, maar dit wordt altijd duidelijk aangegeven bij het betreffende product.

Cosmetica niet getest op dieren
proefdiervrije cosmetica
proefdiervrije cosmetica
proefdiervrije cosmetica