Salt of the Earth deodorant. Het wordt steeds gewoner om standaard natuurlijke cosmetica te gebruiken. We worden ons met z’n allen steeds bewuster van onze gezondheid, ons milieu en de wereld waarin we leven. We beseffen dat we respectvol met onszelf, elkaar, de dieren en onze leefomgeving moeten omgaan. En in feite hoeft dat allemaal helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een kleine stap naar een betere wereld is het gebruik van natuurlijke cosmetica. Heb jij je hier al eens in verdiept? Maak vandaag nog kennis met de natuurlijke deodorants van Salt of the earth.

Natuurlijke deodorant zonder aluminium

Deodorant is zo’n typisch product dat je dagelijks, eigenlijk vaak zonder het te beseffen, gebruikt. Maar sta je wel eens stil bij wat je met een reguliere deo eigenlijk allemaal op je huid aanbrengt? Deodorants met chemische toevoegingen kunnen niet alleen je huid irriteren, maar ze worden in onderzoeken zelfs in verband gebracht met gevaren voor de gezondheid. Juist met een product dat je dagelijks gebruikt, zou dit natuurlijk anders moeten. Gelukkig zijn er voldoende natuurlijke alternatieven. In dit geval dus deodorants met alleen maar natuurlijke ingrediënten, geheel zonder schadelijke toevoegingen zoals aluminium.

Salt of the earth

Salt of the earth is een merk uit Engeland en zij hebben er hun missie van gemaakt om een nieuwe generatie deo’s op de markt te brengen. Gebruiksvriendelijke, betaalbare en effectieve deo’s die veilig zijn voor je huid, voor je gezondheid en het milieu.

Salt of the Earth deodorant
Shop direct Salt of the Earth deodorant
La Fare 1789 ECO huidverzorging

Waarom is Salt of the earth deodorant anders?

Aangezien we een deodorant gebruiken om ongewenste geurtjes te voorkomen, is het logisch dat er ‘iets’ aan de samenstelling van een deo wordt toegevoegd, dat die geurtjes daadwerkelijk voorkomt. In reguliere deo’s gaat het vaak om aluminiumzouten, maar juist deze toevoeging is nogal omstreden. Ze zouden namelijk hormoonverstorend werken en de huid volledig afsluiten. Salt of the earth heeft dus gekozen voor een natuurlijk alternatief; potassium alum. De inspiratie hiervoor kwam uit Azië, want hier wordt dit minerale zout al eeuwen lang gebruikt als natuurlijke deodorant. Dit legt namelijk een dun laagje op de huid dat ongewenste geuren voorkomt., maar dan zonder de natuurlijke processen van het lichaam in de war te brengen.

Het assortiment van Salt of the earth deodorant

Salt of the earth deodorant heeft naast de klassiekers ook diverse geurende deo’s in de collectie. De classic zijn unisex, geurloos en verkrijgbaar in zowel een spray als een stick. Vind je het nu juist prettig om een geurende deodorant te gebruiken, kies dan uit de varianten Meloen & komkommer, Aardbei of Lavendel & vanille. Voor mannen is er uiteraard ook een speciale variant en mocht je nu last hebben van zweetvoeten, dan is de voetendeodorant een absolute must voor jou.

Salt of the earth deodrant Vegan en dierproefvrij

De gehele Salt of the earth collectie is geschikt voor veganisten. De producten worden niet getest op dieren.